Svensk fönstermarkis

En fönstermarkis har som huvuduppgift att skydda mot sol inne. Samtidigt finns fönstermarkiser i många snygga färger och mönster och kan utgöra en snygg detalj i designen av din fasad.

fönstermarkisSolskydd med fönstermarkis

En fönstermarkis skyddar mot sol inomhus. När solen skiner in genom fönstren kan det dels bli mycket varmt, men också jobbigt om man måste gå runt och kisa. Det är inte bekvämt att få solen i ögonen. Med fönstermarkisen kan du enkelt kontrollera ljusinsläpp och solljus. I och med att du håller en lägre temperatur inomhus under sommaren, kan du få en behaglig temperatur, även utan luftkonditionering.

Snygg detalj till fasaden med svensk design

En fönstermarkis kan också utgöra en snygg detalj på fasad. Naturligtvis vill man att huset ska se bra ut och fönstermarkiserna kan antingen komplettera husets färger på ett snyggt sätt eller utgöra en snygg kontrast genom att du väljer en snygg accentfärg.

Alternativa markiser till fönster

Nära besläktade med fönstermarkiserna är korgmarkiserna och vertikalmarkiserna. Vertikalmarkiserna bildar en korg över ett fönster. Vertikalmarkisen täcker fönstret vertikalt och även kan tillverkas i mer genomskinligt material, så man fortfarande ser ut, fast man får behövligt skydd.

Läs mer

Köpa fönstermarkis

Hur sköter jag min fönstermarkis?