Svensk kvalitet

Vi har ett ganska unikt klimat i Norden. Vädret skiftar snabbt. Det är ofta hög luftfuktighet och kan även vara en hel del salt i luften. En markis utsätts för häftiga påfrestningar i Sverige. Svensktillverkade markiser är tillverkade av människor som förstår sig på vårt klimat och de utmaningar detta innebär för en terrassmarkis.

svensk tillverkning - markistillverkning vid symaskinSvenska markiser håller hög kvalitet

Det finns markiser av mycket skiftande kvalitet på marknaden. Många har köpt en billig markis på byggvaruhuset, för att sedan se att väven förlorat färgen och väven sin spänning – redan efter en säsong. Det som verkade vara ett lovande fynd, blev dyrare i längden, eftersom kvaliteten inte håller måttet.

Det finns bra tillverkare av markiser här i Sverige. Markiser är mycket populära och i och med att så många markiser inte håller måttet i vårt klimat, finns det en marknad för högkvalitativa markiser från svensk utveckling och tillverkning. I Sverige finns ett stort intresse av att tillverka produkter som håller hög kvalitet. Konsumenterna kräver god kvalitet och kraven ökar kontinuerligt. Detta sätter press på tillverkarna, men vanligen arbetar tillverkarna hårt med utveckling och kvalitet av eget intresse. Hög kvalitet är högt prioriterat i Sverige.

Svensk kvalitet rakt igenom

En markis består av många komponenter. Vanligen kommer dessa beståndsdelar från olika tillverkare. Våra markiser kommer från:

Riviera – markisen

Sandatex – markisväven

Somfy – motorn

Svenska markiser är tillverkade för svenskt klimat

Genom att köpa en svensktillverkad markis säkerställer du också att du får en markis, som utvecklats med svenskt klimat i fokus. Markiser som tillverkas i Sverige, tillverkas just för att klara de påfrestningar som vårt klimat innebär. Ingen känner till det svenska klimatet så bra som just svenskar. Om man själv upplever dimmiga septembermorgnar, iskalla januarikvällar och omväxlande midsommarväder, så vet man mycket väl vad en markis måste tåla.