Markivsväv – avgör hållbarheten

Rätt markisväv är viktig. Markisväven är det som syns och det är markisväven som gör att markisen ser ut som ny, år ut och år in, men markisväven kan också förlora färg och spänst redan efter en säsong. Det finns markanta skillnader i kvalitet, när det gäller markisvävar. Välj därför en markisväv av svensk kvalitet.

Markisväv

Vilken markisväv passar ditt hus? Matchande färg eller en snygg kontrast?

Spinnfärgad markisväv

Spinnfärgad väv innebär att själva tråden är helt genomfärgad. Tråden färgas redan innan den spinns till tråd. Detta ger extra god färgbeständighet och du kan lita på att din markisväv håller länge.

Alternativet är att man trycker färg och mönster på den färdiga väven och att detta hamnar på ytan och inte går in i djupet av tyget. Detta är inte lika tåligt och väven förlorar snart sin färg i vårt svenska klimat.

Sandatex illustrerar detta med en morot och ett äpple. Moroten är som spinnfärgad väv – den är färgad rakt igenom. Äpplet är som väv som färgats senare – den har bara färg i det yttersta lagret.

Markisväv av akryl bättre än polyester

Markisväv tillverkas ofta i akryl eller polyester. Tester har visat att akryl håller betydligt bättre än polyester och därför är det viktigt att din markisväv tillverkas i akryl.

Impregnering med nanoteknik för bästa markisväv

Med hjälp av nanoteknik har det utvecklats en mängd olika produkter de senaste åren. Det kan låta förvirrande att en och samma teknik kan ge luftrening, slitstarka däck, solkräm och målarfärg, men nanoteknik är helt enkelt teknik där man sysslar med mycket små partiklar. Prefixet nano- betyder miljarddel och nanoteknik är teknik där man sysslar med partiklar som är så små att det är lämpligt att mäta de i nanometer (miljarddelsmeter).

Att man använder nanoteknik vid impregneringen av markisväven innebär alltså att man har ett stort fokus på detaljer och vill säkerställa kvalitet in i minsta detalj. Nanotekniken säkerställer en högklassig impregnering med bra hållbarhet.

Störst i Norden på markisväv

Sandatex, i Borås, är Nordens ledande leverantör av markisväv. De har skandinaviskt perspektiv både i kvalitet och design. Deras markisväv håller utomordentligt hög kvalitet. Det är spinnfärgad akrylväv som impregnerats med hjälp av nanoteknik.

Läs mer om Sandatex